sushi i det fria

länge sen sist!
igår och idag är jag ledig. jätteskönt! igår var jag hos frissan och blev blondie igen. jag gjorde nya ljusa slingor, kanske för sista gången.. jag vill vara blond nu till sommaren och niklas student. efter friseringen åkte jag hem och gjorde iordning lite lunch, köttfärsbiffar och makaroner, m-m-mums.. hämtade mamma med bilen och styrde mot birsta. jag köpte studentpresent till Carro så nu är det färdigt. hittade en sak till Niklas också men han ska få mer :) det är skitsvårt att hitta något. jag vill ju att det ska vara något han alltid ska minnas och förknippa med mig.

idag, lediga dagen nr 2 ska jag träffa Emma på stan och äta lunch. vi tänkte äta sushi i de fina vädret. vi har fått rabattkuponger till jobbet så vi var snabba som hökar att nalla åt oss några :) jag gillar bara en sort men jag ska vara modig och prova ngt nytt idag. iaf en ny!

Det är sån befrielse nu när jag har bil. jag kan köra vart jag vill, när jag vill.. jag ÄLSKAR den! den underlättar mitt liv otroligt mycket! nej nu ska jag betala räkningar, det tillhör också livets hårda skola. känns skönt att jag sparat jättemkt från förra lönen nu när nya kommer imorgon. wheey!

ny snok! någon?

ashlee

"Ashlee bryter tystnaden om näsoperationen"
Kära nån, som om inte ALLA redan sett, förstått och konstaterat att hon gått till farbror plastdoktor och fått en ny snok. hon var ful innan och nu är hon sjukt jävla vacker! lätt en av kändisvärldens finaste tjejer..

bra investering!

bilköpet

Idag är en stor dag för mig, Jag har nämligen köpt bil!!!!!
Jag har inte fått den än eftersom det ska monteras kupé-/och motorvärmare men kontraktet är skrivet. Min bil (som jag nu officiellt får/har rätt att säga) står just nu parkerad på motorcentrum i bydalen och jag längtar jättemycket tills jag får ta hem den. den är lite småtuff. väldigt liten men ändå rymlig och till färgen är den metallicgul/limegrön. jag tycker färgen är fräsch nu när jag vant mig vid den, men tro mig. det tog ett tag. det roliga med den är att just den här färgen bara finns i ett fåtal exemplar.

jag är så glad. min egen lilla pärla! nu kan jag bojkotta busshelvetet i all framtid och jag ÄLSKAR den tanken!

söta ulla och spontana besök

Roliga sammanträffande är alltid roligt. igår när jag och mamma var ute i birsta och köpte en tavla och diverse grejer till mig träffade vi Ulla. Tanten (67 balobas, sprallig som 30) som har bott i min lägenhet före mig. vi gick fram och pratade och gud vad glad hon blev att se mig. hon behandlar mig som om jag vore ett barnbarn och presenterar mig för alla hon är i närheten av! såsöt.

Hon välkomnade mig hem på visit hos henne i hennes nya lägenhet i timrå om jag någongång skulle ha vägarna förbi och jag bjöd hem henne för att se hur hennes gamla hem förvandlats till mitt. vi har ju gjort en totalrenovering, ingenting serut som det gjorde från början förutom planlösningen. alla väggar har andra färger och det är nytt golv och självklart annorlunda möblerat.

.. och idag, vad tror ni händer efter vårt bankbesök. Jo, ingen mindre än Ulla herself står på parkeringen och är på väg in i sin bil när hon får syn på oss. hon hade precis varit upp pch plingat på min dörr. det var ett sånt roligt sammanträffande att vi kom hem i samma sakund så att vi inte missade varandra. Hon presenterade mig för grannarna så nu har jag ett ansikte på både dom över, och under mig. hon följde med mig upp och tappade hakan när hon klev innanför dörren. hon tyckte att jag hade fått det jättefint och det märktes att hon blev lite notalgisk. det fanns vissa bekvämligheter i min lägenhet som hon hade önskat att hon kunde tagit med sig.

Det var ett roligt besök även fast det blev kortvarigt!
jag älskar mitt nya hem!


picknick i det gröna

Jag ringde nyss till niklas och vi har dejt ;)
Vi ska ha picknick i busbacken med filt och mysmusik, ja ALLT!  det ska bli jättemysigt, vi ska åka in till stan och köpa en sallad eller bagett som vi kan mumsa på. romantiskt, mysigt, toppen.. jag gillar sånna här småsaker som gör att allt inte bara blir vardag. det kan lätt bli att man blir för bekväm efter 3.5år. eller 3år och 8månader som niklas hade varit noga att tillägga!

picknick


Nu kommer posten, undra om jag fått ngt roligt!

brum brum..

Då var man precis hemkommen från stan och banken! Jag har varit där med mamma och pappa och pratat med vår persnoliga bankman för att överväga hur vi ska göra med våra besparingar (hög vuxenfaktor) Jag gillar att involvera mig i sånt här. jag kan ingenting om det så allt nytt känns lärorikt och intressant.

Jag sitter och funderar litegrann och är i valet och kvalet hur naiv jag ska vara gällande min bilaffär. det jag har att välja mellan är att ta den metallicgula bilen, samma som bilden, eller om jag ska väntar till (allra tidigast) slutet av juni och få den färg jag egentligen vill ha. Jag vill egentligen ha en silverfärgad, det har alltid varit min dröm men den är tydligen den allra svåraste att få tag i. mamma och niklas tycker att jag ska ta den metallicgula för dom tycker den är lite uppkäftig. dom kanske har rätt! Vi ska höra oss för mer imorgon och höra vilka alternativ som finns.

Det är ett stort beslut!

nattdravvel

Jag vet inte om jag riktigt har motivationen till att äga en blogg.. känns ju rätt meningslöst när jag ändå aldrig skriver. jag har inte tid att skriva, jag har saker att göra dygnets alla timmar känns det som. nu har jag varit ledig i två dagar men jag har nästan inte varit hemma någonting. det har varit skön semester att inte suttit vid datorn flera timmar faktiskt. istället har jag haft besök i två omgångar här hemma ikväll av både Romanique och Mamma Iréne.

vad kan jag annars skryta över? jag har fått en jättefin inflyttningspresent av niklas föräldrar :) nu kan jag kocka hejvillt för nu har jag orientens alla kryddor. precis vad jag önskat mig hur klychigt det än låter. jag har suktat efter det där kryddstället ända sen jag såg det. Jag önskar att jag och niklas hade haft det tidigare idag när vi lagade middag. Det blev lax med fetaostsallad, hur gott som helst! 

Inatt blir min första natt ensam. jag har tjatat mig till den i ärlighetens namn. egentligen vet jag inte ens om jag vill. det är bara min tjurighet som tränger sig på och tvingar mig. jag vill vara sjävständig men när man är mörkrädd är det inte lätt hmm..

imorgon ska jag till banken och checka till mina besparingar. nu ska jag sussa kudden,
sweet dreams.

prylgalen

Oj vad länge sen jag skrev!
Jag har numer fått ordning på min tillvaro. Jag har flyttat in i min lägenhet och det är med stolthet jag har öppnat dörren för både släkt, kära, vänner och familjemedlemmar. jag trivs som fisken i vattnet..

..men, om man är fröken fridberg måste man alltid ha tusen järn i elden. därför funderar jag starkt på att skaffa bil. seriöst och lika sant som sagt. jag har varit iväg och provkört det lilla livet två gånger nu och visst är jag sugen, annat ska jag inte påstå.

se på sötnosen. (tycker sen är sötare i verkligheten, bulligare lixom)

matix