Från mig till dig, HAPPY NEW YEAR

Man är lite slut i huvudet när man råkar önskar kunderna "god jul"..
Det jag råkade göra idag. kunden i fråga skrattade glatt och önskade mig i gengäld ett gott nytt år.

Det här blir mitt sista inlägg på över 5 dagar. Jag tar semester från sundsvall, semester från datorn, semester från allt som hör vardagen till med andra ord. Jag och N flyr fältet till Fjällen och stugan. Om tid finns ska vi försöka att hinna hälsa på mina bruttor som hyrt stuga i Åre också men det viktigaste just nu är att bara få ta dagen som den kommer. Troligtvis kommer vårat förarbevis på skoter också att komma väl till användning nu under vår fjällenvistelse eftersom pappa för tillfället har hela 4 skotrar uppe i stugan varav en ny monstermaskin.

Jag hoppas att jag slipper vara sjuk hela min ledighet. Ikväll har jag lite feber och känner mig allmänt klubbad men några dagar i den rena fjälluften gör nog susen..

Nu finns det bara en sak kvar att säga:
HAPPY NEW YEAR!!!

Dagens

Jag har fått dålig hy och känner mig allmänt trött och glåmig.
Jag hostade mig till sömns igårkväll men imorse mådde jag trots allt oförskämt bra. Jag hoppas att jag får förbli frisk *peppar peppar*

Efter jobbet idag åkte jag raka vägen hem till lilla farmor. Maten stog på bordet när jag kom och vi hade himla mysigt - precis som vanligt. När jag hade ätit upp ringde vi Cillen och hon var snabb att haka på för en fika. 20min senare låg vi i soffan alla tre och åt farmors goda kakor och drack saft (eller jag gjorde det. både min farmor och 17åriga kusin drack kaffe, -1 vuxenpoäng till mig) Jag har nyss kommit hem. Ska bara sminka av mig så min hud kan andas sen ska jag krypa ner i sängen. N har fortfarande inte kommit hem. Han är ute och spelar hockey med killarna och jag hoppas att dom har kul.

Imorgon väntar sista arbetsdagar innan en lång ledighet. Det känns rätt sjukt. Undra om jag kommer att kunna njuta fullt ut eller om jag tids nog kommer att klättra på väggarna. Jag vet inte säkert, det återstår att se.

God natt

Miss i planeringen

Jag tog ut segern i förskott..
Kläderna var inte alls torra trots timmar i torkskåpet. Förmodligen har torkskåpet bara sprutat ut kalluft! Typiskt! Därför hänger kläderna nu huller om buller på alla tänkbara stolar, fotöljer, galgar, dörrhandtag you name it. Men nybäddat i sängen har vi åtminstone och ljuvligt doftar det.

Nu blir det till att krypa till kojjs så att jag orkar vara på hugget imorgon.
Ny dag nya möjligheter..

Det ljuva sambolivet.

Finns det något bättre än att spendera lördagskvällen i tvättstugan.
Svar: Ja!

Det har vi i alla fall gjort och om en halvtimme är det klart att hämtas, torkat och klart. Det ska bli fantastiskt att krypa ner i helt nytvättade sängkläder. Imorse var det lite gnabb om vem som skulle få det sista rena paret strumpor men jag vann med motiveringen "jag tog dom först" Hur har ni det där hemma - Har du och din partner gemensam strumplåda? Det har vi. Men vissa av mina strumpor, till exempel dom med apelsiner eller dom med och katter (sjukt fula faktiskt) vägrar N att använda. Kanske lika bra :)

Eftersom vi visste att vår kväll skulle spenderas i tvättstugan tyckte vi att vi var värd åtminstone lite lyx. Därför hämtade vi hem mat från vår nya kinaresturang. Jag testade kyckling med curry och det var hur gott som helst. Ganska starkt men gott gott gott. Och det bästa utav allt, det finns matlåda till imorgon eftersom det är så sjukt mycket mat.



Allt blir vad man gör det till

Faster

Jag vill faktiskt tillägna det här lilla inlägget till min faster.
Hon är en riktig glädjespridare. Det är alltid nära till skratt när hon är i närheten och en mer gästvänlig människa finns inte. Så fort man sätter foten innanför Hjelmarnas dörr är det som att komma hem. Nu känner inte jag så bara för att jag är en i släkten. N känner samma sak och det är ingen slump.

Hon skriver söta och uppmuntrande kommentarer här på bloggen och ibland får jag små söta och peppande sms. Jag älskar vartenda ett.

Jag tycker om dig faster lilla.. Och tack för senast!
Du är värd det allra bästa.


Snygga tjejer

Mer jul..

Ännu mera jul..
När jag vaknade imorse hade N redan åkt till jobbet. Det var tur att jag var ledig för jag känner att jag har jättemycket sömn jag skulle behöva ta igen. Men vila får jag göra i början av det nya året för det är först då jag är ledig. Långledig till och med.

I alla fall så åkte jag upp till mamma och pappa och åt frukost/lunch och såg Mamma Mia filmen som mamma fick av pappa igår (jobbig mening) Ingen av dom hade sett den tidigare så det var himla mysigt. När klockan var 16 och N slutade jobbet väntade middag i form av ännu mer julmat hemma hos svärföräldrarna. Himla gott! Jag har inte ätit någon som helst julmat innan självaste julafton så jag är inte det minsta less faktiskt.

Nu har vi precis kommit hem. Eller jag i alla fall för N har åkt till en kompis och jag överväger att ta mig ett varmt bad för att kunna hålla mig vaken. Nu väntar en fullspäckad jobbhelg och jag tror att det kommer vara jättemycket folk. Bland annat så kommer Kevin som vann Idol till birsta city på lördag!

Julen 2008

Min julafton!
Gårdagen var himla mysig. Klockan 12.00 satt vi hemma hos mamma och pappa vid fulldukat bord. Det bjöds på riktig tomtegröt, julskinka, rökt lax, nybakade tekakor. Ja allt man kan drömma om. Det var helt enkelt ingenting som fattades. När vi hade ätit färdigt följde vi med pappa till hans jobb och delade ut jättestora godiskorgar till hans anställda. Dom flockades kring godiskorgarna och jag kände mig stolt över min snälla pappa :)

Sen var det dags att åka hem till svärmor och svärfar. Jag la deras klappar under granen och kramades med alla som var där. Tyvärr blev jag inte långvarig eftersom jag skulle fira jul hemma hos mina kusiner men vi ska dit idag när N slutar jobbet istället. Jag kom lagomt till tomten (vilket fortfarande är julens höjdpunkt) jag vet inte om jag eller min minsta kusin blev allra gladast. Han hävdade bestämt att tomten var inhyrd efter att han hade räknat in oss allihop i släkten och insåg att ingen var borta.

Fina klappar fick vi allihopa och hungrig blev vi. Julbord med alla smaskigheter som ska finnas därtill. Man åt så man knappt kunde röra sig. Frammåt kvällen tittade vi på tomten är far till alla barnen och vid 23.30 sa vi tack och adjö och åkte hem och fortsatte att leka med våra klappar i stället.

Tack för en fantastisk julafton och alla fina julsms/mms ♥

(bilder kommer under dagen)

God Jul

Efter 7 arbetade dagar på rad är jag nu toktrött..
Någon julkänsla har ännu inte infunnit sig. Inte heller har jag förstått vart det här året har tagit vägen, men ett bra år har det i alla fall varit. Jag har lärt känna många fantastiska människor och fått ett jobb som får mig att må bra.

Troligtvis kommer julkänslorna i takt med att vi åker hem till mamma och pappa på julfrukost/lunch imorgon och byter julklappar. Det ska bli himla mysigt! På eftermiddagen och kvällen kommer vi att vara hemma hos mina kuser och äta gott (jag har inte ätit julmat iår..) En tripp till svärmor och svärfar ska givetvis också hinnas med. Som tur är kommer N till mina kusiner lite senare under kvällen, för det blir ju ingen riktig jul utan honom..

Ikväll ska jag slå in de sista klapparna, krulla snörena och skriva etiketterna sen är jag redo att stupa i säng för att få vakna imorgonbitti med pirrande julkänslor i magen

God Jul alla mina nära, kära och trogna läsare ♥



Fy!

Klicka för att se nästa bild

Jag skulle troligtvis börja gråta om en sån här hoppade upp i sängen för att säga god morgon!

Lördagkväll

Direkt efter jobbet idag åkte jag, mamma och pappa in till stan.
Pappa bjöd sina tjejer på 3 rätters middag på Tusen och en natt. Vi hade hur trevligt som helst! Han hade bokat bord till 19.30 och nu har jag precis kommit hem. Nu halvligger jag i sängen och är proppmätt vilket kanske inte är så konstigt.. En himla trevlig lördag med andra ord.

Jag är så glad att jag har den fina kontakten jag faktiskt har med mina föräldrar.
Jag älskar er ♥



  

Ännu ett felskick

Men har det blivit en trend att fel personer skickar sms till mig eller..
Nu fick jag precis detta:

"Hej, hoppas att ni har det skönt o varmt o njuter av ledigheten.
Vi är på bishop och super.. Kram Eva & Magnus"

Roligt för er..

Drömmen

Klicka för att se nästa bild

Precis en sån här misse vill jag ha!
En riktig liten ulltuss. Helst en blandning av perser och norsk skogskatt..

Dåligt start på morgonen.. minst sagt!

Jag tyckte så himla synd om min N idag..
Vi har ju en Tobi, ett ångstrykjärn för er som inte vet vad det är för något.. Man hänger alltså bara upp klädesplagget på en galge och 30sek senare är det bara att börja stryka och vips, så är det klart. Det är alltså het het ånga som stryker kläderna på nolltid (alla material) den här används flitigt hemma hos oss. Det är inte en börda att stryka längre. Extra bra är det för N som jobbar med skjorta och finbyxor varje dag.

Imorse skulle han, i vanlig ordning, stryka kläderna innan jobbet men han slinter med munstycket och får den skållheta ångan på benet vid insida lår. Det resulterade i ett mindre snyggt köttsår. Ännu värre är väl att vi inte ens har alvedon i vårt sk. "sjukhuskåp". Han gjorde ett försök med plåster (inte min idé) men det resulterade bara i ännu mer förlorad hud. Han fick åka hem till sina föräldrar innan jobbet istället och sätta på en stor kompress för att kunna stå ut med att ha på sig byxor idag. Minst sagt dålig tajming med tanke på att han och ett helt gäng kompisar ska åka till övik och paradisbadet imorgon. Det kan göra ont det!

Jag hoppas att det inte händer nå mer tok för dig idag älskling..




Birsta City

Jag hoppas att det inte har undgått någon att vi har långöppet i birsta i helgen.

Och vad kan vara bättre än att avverka de sista julklapparna i birsta med 95 butiker att välja mellan (även om åhlens är det enda rätta) Ikväll har vi öppet till 22.00 och lördag + söndag till 20.00

Kom och hälsa på eller shoppa de sista klapparna vettja,
för snart kommer tomten ♥


Naken tomte

För stämmningens skull..



En bild från fikarummet på jobbet när jag och magda julfikade :)

Morgon

Jisses vad många ni var som kikade in här igår. Välkommen alla nya läsare!
Nu har jag fått min skönhetssömn på 10h. Himla skönt! Jag ligger fofrtfarande under varma täcket, inte ens en fot utanför och jag gruvar mig lite för att det ska vara kallt när jag kliver upp.

Jag är jättenyfiken hur det gick sista halvtimmen på jobbet igår efter att jag hade gått. Men det får jag snart veta. Funderar på att åka förbi nya kinaresturangen här hemma innan jobbet och ta med mig matlåda därifrån. Det är perfekt, och mat för 2 personer eller 2 dagar.

Ho Ho, finns det några snälla barn?

Vi är trötta som pensionärer ikväll..
Vi tänker därför kura ner oss i varma goa sängen nu. Vi kommer att behöva all sömn man kan få.. Jag jobbar nämligen alla dagar fram till julafton, likaså N med undantag för lördag. Jag har självmant valt att jobba extra så jag tycker inte att det känns så jobbigt. Jag har dessutom ganska många sovmornar så jag har tid att sova ut :) Det är ju nu under julhandeln som allt händer. Jag trivs som bäst när det är lite fart och fläkt!!

Julkänslor då, har jag några sådana? Nej faktiskt inte. Jag förstår inte att tomten kommer om en ynka vecka. För jag hoppas ju att han kommer trots att det bara kommer att vara stora barn iår hehe ;) Jag kommer ihåg när jag var liten och vi alltid ställde ut julgröt på trappen så att tomten skulle få krafter till julaftonskvällen. Det var härliga tider. När det pirrade så mycket i magen att man inte ens visste om man skulle våga sig fram och ta emot sina klappar..

Nu känns allting annorlunda men så länge man får vara tillsammans med nära och kära under jul och nyår är jag mer än nöjd och belåten! ♥

Bettan hit och Bettan dit..

"Hej Bettan!
Här är mitt nya mobilnummer /Petros"

Det där smset fick jag alldeles nyss, haha.. Efter att jag förklarat att jag minsann inte alls var någon Bettan fick jag inget svar tillbaka.

Julhandeln

Det är verkligen hur roligt som helst att jobba nu under julhandeln..
Idag har jag och Maria flyttat om i stort sett allt på avdelningen och resultatet blev himla bra. Det är roligt att fräscha till lite så att allt åter igen ser nytt ut.

Vid det här laget kan jag även meddela att jag borde vara svensk mästare i att slå in paket. Vore himla roligt att veta hur många paket man slagit in vid det här laget hehe..

Har du ätit upp mina matlådor?

På kvällsfronten har jag varit rena rama hemmafrun..
Och det hör ju lixom inte till vanligheten som ni vet. Jag har städat och lagat en god lasagne lagomt tills min kära sambo kom hem från jobbet. Jag har dessutom sett till att det finns matlådor till imorgon (pluspoäng)

På tal om matlådor så har vi inga kvar. Vi som har haft en miljon. Ni vet dom där med rött lock från ikea. Sådana som ALLA har. Antingen så är det något N knaprar på när jag sover eller så har någon annan tagit med sig dom hem från jobbet. För jag är inte så himla bra att ta med mig matlådorna hem igen kan jag erkänna. Inte N heller. 
 
Imorgon är det jag som ska gå på matlådsjakt på jobbet i hopp om att hitta några som kan tänkas tillhöra oss.


Nyshoppat

Dagen har bara rusat iväg..
Mamma kom och hämtade mig och bjöd på lunch tidigare idag. Efter det åkte vi in till stan en sväng. Vi shoppade lite allt möjligt och hade himla trevligt. Det märks verkligen att folk är lite panikslagna över att de inte köpt färdigt alla klappar. Själv var jag färdig redan första december. Det är bara 2 klappar kvar men varför de dragit ut på tiden kommer ni att förstå senare.

Igår fick vi paketsnöre av svärmor så idag ska alla våra paket få snöre. Etiketter har vi däremot inte hunnit fixa men det har vi ju på jobbet så det är ingen större panik med dom.

Jag antar att ni vill se vad jag har shoppat idag?
Klart ni vill ;)




Halsband från Åhlens (75% på utvalda smycken)
5st små necessärer eller vad man nu ska kalla det, från indiska.
Och 20pack fina röda ljus från Lagerhause. Bästa ljusen tycker jag!



Hur bra som helst. Jag har dessa i rosa också! Alla 5 kostar tillsammans 49.50 på indiska. Jag brukar använda den minsta som plånbok vid utgång och den mellanstora som kameraväska. En för varje tillfälle kan man säga! Perfekt

Paket till mig, älskar!




Idag var jag och hämtade ut mitt paket!
Jag vet att många är nyfikna. Kika på föregående sida för att se vad som var i hihi..

Tack till Cosmopolitan

Det här fick jag i mitt paket från Cosmo, jättetack!
För en tid sedan deltog jag nämligen i en tävling (kommer inte ens ihåg vad den gick ut på) och tydligen blev jag den lyckliga vinnaren. Å nog blev jag glad alltid, jätteroligt..


50ml. Edp Luscious Pink & en DVD som jag inte hunnit undersöka än


Julfesten

Dagens motto: Bättre sent än aldrig
Här kommer några bilder ifrån julfesten.


    
1. Jag
2. MT gick på dom starka grejerna med en gång, julmust och pepparkaka..
3. Sandra ville inte vara med på bild..
4. Men det ville Ella :)

    
5. Lite posering i fikarummet på jobbet.
6-7. Långbord med mat.
8. Jag & min favvo.

   
9. Min mat, mumsmums
10. Ännu mera mat.
11. Ella mumsar på konstig frukt. Sådana fanns det gott om.


   
12. Tjejerna längst ner på hörnet gick det inte heller någon nöd på..
13. Liveuppträdande
14. Anna tog tag i saken och bjöd upp till dans.

    
15. Kort därpå fick hon sällskap.
16. Hanna och Susse drog av en truddilutt på kareoken :)
17. Sen blev det mer skönsång (?) cheferna emellan, hehe


18. Kan det ha varit så att kvällen avslutades med en kärleksduett? ;)

Myskväll me bio

Imorse var jag uppe med tuppen och när klockan var 7.30 rullade bilen till birsta. Dagen har gått himla fort. första gången jag tittade på klockan var den 15.00 vi har fått bra mycket påfyllning idag. Bland annat har vi fått in jättemånga viva la diva paletter (jättestor efterfrågan) Den är lätt mitt bästa köp på länge..

Efter jobbet klockan 17.00 åkte jag och Malin ner på stan och mötte upp Angelica. Malin den illla sötnöten har nämligen bjudit med oss på förhandsvisningen av Allt flyter som i själva verket inte har premiär förrän efter jul om jag förstog det hela rätt. Det var en himla trevlig kväll. Filmen var helt okej och alla som var där fick hämta gratis popcorn och dricka. Tack o tack!


 

Bamse

Nu ska vi krypa ner  i sängen och se på andra avenyn men först vill jag bara lägga upp en julig bild på min vackra kisse Bamse som jag knäppte idag. Eftersom han är utekatt ända ut i svansspetsen bor han fortfarande kvar hemma hos mamsen & papsen..
 
Förmodligen världens vackraste katt..


Korsta i all ära..

Just nu tittar vi på svenska hjältar och titt som tätt rinner det en liten tår..
Jag är alldeles för blödig för sådana här program men jag kan inte slita mig. Tänk vad varje människas insats kan vara värdefull. imponerande! Jag beundrar människorna som är med ikväll och jag tycker att dom förtjänar all respekt!


..Från det ena till det andra..
Idag åt jag och N middag tillsammans med mamma och pappa. Det har nämligen öppnat en helt ny take away resturang med kina och thaimat här i lilla korsta. Det ska stöttas till fullo! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra för dom så att resturangen får leva vidare. Vi var alla jättenöjda med maten, man fick jättemycket och det var dessutom bra priser. Jag blev verkligen proppmätt och ändå har jag matlåda (lika mycket därtill) till imorgon..

Heja Heja Korsta :)

Söt blomma..

Idag fick jag en jättefin blomma när jag jobbade..
Jag blev så otroligt överraskad och glad. Det är sådana här små överraskningar som betyder allra mest. Nu har vi den i en den fina krukan som jag också fick, placerad på köksbordet. Jag ska sjunga för den varje dag :)

Tack Stig..



Lucia, en dag försent..




Em himla bra helg har paserat..
Det har varit full fart på jobbet och med andra ord sjukt roligt att jobba. I lördags var det lucia och självklart var lucia på plats på åhlens. visste ni att hon jobbar med oss? Himla härlig stämning var det i alla fall. Lucia delade ut pepparkakor och alla vi andra hade glitter i håret, något som alla uppmuntrade och tyckte var trevligt.


  

Myskväll med idol

Just nu puttrar middagen på spisen..
Jag håller på att göra lax och potatis.. Ikväll är det idolfinal så därför har jag varit och handlat en massa gotta på ica. Cheese balls och julmust bland annat ;) Jag har nämligen bjudit hem både mamsen och svärmor ikväll för lite mys och skönsång (kevin & alice alltså..) så det ska bli himla mysigt..



..SÄLLAN!! som MT skulle ha sagt :)


Lussefika & idol imorgon..

Vi ska försöka att göra tidig kväll ikväll.. vilket inte brukar gå så bra..
Imorgon ska jag åka in tidigt till jobbet för det bjuds nämligen på lussefika på café charm för alla som jobbar i birsta city. Ett himla mysigt initiativ tycker jag. Jag gillar faktiskt att jobba i birsta city, himla hemtrevligt på något sätt! När jag jobbade inne i stan låg vi inte någon galleria så det blev lixom ingen gemenskap. Nu är det andra bullar. Här hejjar man på alla åt höger och vänster vilket är betydligt roligare..

Imorgon blir det en liten idolkväll här hemma. Jag ska åka och köpa lite gotta direkt efter jobbet tänkte jag. Sen är det bara att bunkra upp och se vem som vinner hela tävlingen. Jag har faktiskt ingen favorit. Mina båda favoriter har redan gått till final så nu spelar det ingen roll vem av Kevin eller Alice som vinner. Det blir skönsång i globen oavsett :)

Vem vill du ska vinna?


Alice och Kevin möts i världesen största Idolfinal i Globen på fredag. Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Inte poppis att gå på bio en torsdag..

Det har varit en himla mysig dag..
Snöflingorna singlar ner, jag har ätit lunch/middag hemma hos farmor, jag har fikat med carro på stan och jag har varit på bio med sötaste lilla mamma. I en salong med 60 platser (liten salong) var vi hela 5 personer haha, det är med andra ord inte så populärt att gå på bio mitt i veckan men det var lite kul.. haha

Nu ska jag ligga i soffan med min kärlek resten av kvällen och bara mysa. Imorgon och hela helgen väntar nämligen jobb..

Dagens planer

Kul att se att Elf-filmerna blev succe..
Jag fick till och med samtal av folk som hade sett dom och som tyckte att det var jätteroligt.. MT däremot fick jag ringa 3 gånger för att hon skulle kolla men hon skrattade hon med ;)

Idag är det torsdag och jag är ledig även idag.. Det ska firas med att fika med Carro nere på stan innan hon ska på hockey och jag och mamma ska på bio. Tanken var först att jag och mamma också skulle på hockey eftersom vi kunde få fribiljetter genom pappa men mamma erkände snabbt att hon skulle lessna redan efter första perioden haha.. och jag förstår inte en enda regel, jag tycker bara att det är roligt att sitta där för den goda stämmningens skull (ja, jag erkänner ju iaf) så vi beslutade att hockey var något jag fick gå på med N eller Pappa hädanefter hehe..

Istället ska vi gå och se Patrik 1.5 det blir andra gången för mig men det gör ingenting. Mamma har inte sett den men jag är övertygad om att det kommer att vara en film helt i hennes smak så det ska bli roligt att se den tillsammans med henne. Det är snabba ryck som gäller eftersom jag ska träffa Carro på stan 16.45 och bion börjar 17.45 allt är därför planerat in i minsta detalj - men allt som är roligt hinner man med ;)

Rätt eller fel! Nu är det eran tur..

Någon anonym tog illa vid sig av min rubrik till föregående inlägg..
Han eller hon tyckte att det var fel av mig att skriva negerboll.. Rubriken var inget jag direkt satt och klurade på för att skapa diskussion eller för att provocera. Det har för mig alltid bara vara negerbollar. Om man söker på internet så får man minst lika många träffar.. Kommentaren i sig riktade sig till att jag nämnt filmen nyckeln till frihet och negerbollar under samma dag. Personligen förstår inte hur man kan bli upprörd, och till den som nu blev det har jag inte svårt att be om ursäkt. Jag gör aldrig (och har aldrig gjort) skillnad på hudfärg. Vi är alla av samma kött och blod så varför göra skillnad på en sån liten detalj som hudfärg? Jag accepterar och respekterar alla av samma skrot och korn.. 

Utan att skapa någon större diskussion vill jag gärna veta hur vida ni tycker att det är rätt eller fel att säga negerbollar. Tar några illa vid sig? Berätta eran mening utan att göra det här till ett världskrig..






Susning.nu
"En negerboll är ett sfäriskt bakverk med matfett, socker, havregryn, kakao och kallt kaffe som viktiga ingredienser. Bakverket rullas i pärlsocker eller kokos som fäster på utsidan.


Namnet är kontroversiellt. Benämningen
chokladboll anses av somliga mer politiskt korrekt även om den endast får användas när mängden choklad är tillräcklig."


Negerbollar

Nu ska jag och Cillen gå till köket och göra negerbollar..
mumsmums



Ett nummer som jag & MT övat in..

Try JibJab Sendables® eCards today!

Bästa släkten!

Släkten bjuder på lite juldans..
Send your own ElfYourself eCards

Tråkigt att vara ledig

Jag kan inte alltid njuta av att vara ledig! Ganska sällan faktiskt..
Idag går jag mest bara runt och trampar.. N är på stan och birsta med sin bror och shoppar julklappar och jag fick inte följa med, undra varför :) Carro svarar inte i telefon inte heller farmor. Mamma är också på julklappsuppdrag och här sitter jag, kattlös och har tråkigt..

Jag ska hoppa in i duschen så att jag åtminstone är redo att hitta på något. om något nu dyker upp vill säga. Min telefon brukar alltid gå het men inte idag. idag har jag bara fått en felringning hmm..

Underhåll mig


Filmen..

Igår såg vi äntligen nyckeln till frihet och den var bra, men låååååång!
Klockan var närmare halv 2 när vi släckte lampan men somsagt, filmen var bra och tänkvärd. Den berättar liksom en historia hur livet på andra sidan murarna kan vara. Orkar int gå in djupare på handlingen. Ni får se den själva :)

Komsi kissee kisseeeen

"Det var bättre förr.."
Vilka sjuka överpriser vissa privatpersoner tar för kattunga numer. Katter som inte ens är av någon särskild ras. Det är inte omöjligt att en vanlig bondkatt kan kosta närmare 1500kr.. Visst kan jag förstå att man vill ta bra betalt för sina små älsklingar, i och med det ökar ju även oddsen för en mer seriös köpare men ändå. Min bamse är världens finaste misse och han köpte vi för 75kr i granloholm. Annat är det nu när det knappt finns en katt under 500kr.

Jag sitter inte här och är bitter, det är bara en reflektion. Den dag jag hittar en katt som jag verkligen vill ha får den kosta vad den vill. men nå tusan har saker och ting förändrats..


BLUSH - LUSH

LUSH


Cillen, om du inte hittade något snygg rouge idag kan jag varmt rekommendera Makeup store's LUSH. Det ger härligt rosiga kinder och räcker i en oändlighet. Det får alltid hänga med i sminkväskan. Kom hem till mig och prova det någon dag om du är sugen.. (155:- enligt hemsidan)

Nyckeln till frihet

Ikväll ska vi äntligen se Nyckeln till frihet..

Jag har bara hört lovord kring den filmen och jag har länge längtat efter att få se den. Alla pratar om den och alla har sett den. Åtminstone känns det så. Nu blir det upp till bevis. 7 Oscarnomineringar säger väl en hel del.

Men först ska jag hälsa på hos dom desperata hemmafruarna. Är ju ledig imorgon så det får bli en sen kväll om det vill :)


Jag är stolt över dig

Jag vill skryta lite över min fina sambo och pojkvän..
Idag kom han hem från jobbet och hade vunnit ännu en tävling. Han är verkligen en jäkel till försäljare. Jag tror att han lika gärna skulle kunna stå ute på stadens gator och sälja snö. ingenting är omöjligt i hans skor och jag älskar den inställningen. min lilla fifflarnisse :) Som pris för sin insats fick han en grill. Det låter lite löjligt men den var faktiskt himla fin och av märket Weber. Perfekt att ha med sig när man ska ut med båden eller på picknick, vad som helst.

Med eller utan pris så är jag alltid stolt över dig ♥


Julkort

Idag fick vi vårt allra första julkort för iår..
Och det kom ifrån ingen mindre än min bästaste Caroline, tack sötis ♥ Jag älskar att få julkort och liknande men det är långt ifrån min grej att skicka några själv tyvärr. men jag tycker om er alla ändå! Skickar du julkort? Hur som helst så hade hon valt ett med en söt misse med tomteluva. väldigt passande nu när vi är katt-letar-tagen men det går somsagt väldigt dåligt. jag vill att mitt hjärta ska slå trippla slag och att det ska bli kärlek vid första ögonkastet men det händer ju tydligen bara med missar ifrån Skellefteå. Håll gärna lite utkik åt mig. Långhårig hankatt i västernorrlands trakten..




Årets första julkort..

Slapp förmiddag

Nu måste jag börja göra mig iordning..
Jag har duschat, ätit fiskpinnar och potatis och börjat se en film - The flight before christmas. Men jag blir toktrött av att ligga här i varma trygga sängen så jag är lite orolig att jag ska somna. Därför har jag ställt klockan eftersom jag trots allt ska jobba i eftermiddag. Jag ska se till att allt är packat och klart så att jag kan se klart filmen innan jag ska ut i den här rackarns snöstormen som yr utanför..



Sjöng med om du vill..


Släktpromenad

Igår var det helt underbart väder..
Jag, mamma, kusin och faster snörade därför på oss vinterkängorna och tog oss en härlig promenad. Det knastrade härligt under skorna och var tidvis så halt att vi fick hålla i varann :) Promenaden slutade hemma hos hjelmarna där vi drack glögg, åt pepparkakor och goda ostmackor *slurrp* hur mysigt som helst..


  
 

Smörgåstårtan



I Fredags bjöds det på himelsk smörgåstårta på jobbet..
..Någon är redo att hugga in ;)

Julklapp till mig?

Gärna för mig..
(klicka på bilden för att se mer av lägenheten)

Kök

Buuuuuu

Vem är så dum och hänsynslös att dom börjar borra i ett höghus klockan 08.00
Någon sådan spånkopp till granne har tydligen vi i alla fall. Jag har vaknat på bättre sätt om man säger så. Det blev med andra ord inte mycket till sovmorgon..




Jag tycker om att mysa

Just nu har jag en kaka i ugnen och N har precis åkt iväg och hämtat en film..
Han lånade en film från en jobbarkompis tidigare idag och vi trodde att det var 2:an men det visade sig vara 1:an som vi båda sett (jag pratar fantastic four). Tur att N alltid har huvudet på skaft för jag hade förmodligen inte upptäckt det förrän på slutet med tanke på mitt minne. jag kände minsann inte igen en endaste scen. Nu har han i alla fall åkt iväg men snart blir det movienight på ny tvn med god hemmagjord kaka. Mysig söndag helt enkelt :)



Och jessica alba klär inte i att vara blondin..

Lite hjälp på traven..

presentforpackningar


Slut på fantasi till julklappar till dina nära och kära?
Hos Åhlens finns smaskiga julkit som passar alla, unga som gamla, killar som tjejer. Klicka här för att bläddra i Åhlens
skönhetskatalog.

Straight & Curl, Björn Axén

Nytt på årets önskelista




I Torsdags hade vi en liten kurs med OBH-nordicas representant. Han kom till vårt jobb och bjöd på god frukost samtidigt som han pratade om deras hår-el. Jätteintressant! Det är alltid svårt att rekommendera något som man själv inte har testat så den här utbildningen kom verkligen lägligt så här till jul. Bland annat presenterade han Björn Axéns Straight & Curl och alla blev helt eld och lågor. Det blev ett oerhört måste-ha-behgär som väcktes och vips, så ligger den på min önskelista. Jag älskar min plattång från GAMA som jag har nu, men det blev trots det lite kärlek vid första ögonkastet när han plockade fram Straight & Curl. Han provade även att locka håret på några av tjejerna och det blev jättebra. Plattången har rundade kanter som gör det lättare även att locka, hittade tyvärr ingen bättre bild än denna. Klicka på den för mer info.

Den här kommer att sälja som smör i solsken i butikerna nu till jul, tro mig.

PartyParty

Mycket har hänt sen sist. därav den dåliga uppdateringen..
I Fredags var det till exempel julfest på menyn. En mycket trevlig sådan. Det var julfest utan julmat men det var väldigt gott i alla fall. Kallskuret med diverse tillbehör och alla tänkbara exotiska frukter som jag aldrig ens hört talas om tidigare. Jag smakade på alla :) Vin, öl och cider fanns det gott om också så törstig behövde man inte heller vara..

När maten hade sköljts ner så drog kareoken igång. Den lite äldre skaran höll hårt i micken kvällen igenom men jag, Ella och Magda var också upp en sväng. Dock sjöng vi en låt som jag aldrig har hört talas om så jag kunde bara vara med i refrängen haha..

Frammåt småtimmarna åkte vi ner till stan och splittrades men jag och Magda gick i alla fall på Olearys och fortsatte att ha trevligt. Det blev en väldigt lyckad kväll måste jag säga. Och det var jätteroligt att vi var så många, alla på samma goa humör..

Och vinnaren är.. KIM!!

Jag som aldrig brukar vinna något har äntligen gjort det..
För länge sedan skickade jag in en motivering till varför just jag skulle vinna Mariah Careys nya doft Luscious Pink och hör och häpna men idag fick jag mail om att jag var den lyckliga vinnaren :) Jag som inte ens minns min motivering.

Jag är jätteglad! tillsammans med doften skulle jag även få en dvd (the adventures of miami) jag har ingen aning om vad det är men det är bara så himla roligt att få vinna något :)



Favoriter



Idag fyllde jag på i sminkväskan..
När jag slutade jobbet idag sprang jag in och köpte mina vardagsfavoriter i sminkväg. Nämligen Isadoras High Performance Foundation i en ljusare färg - det är bara att inse att man blir blekare såhär års. Och Loreals Glamshine 6h läppglans nr 102. Dom här produkterna använder jag dagligen. Det behöver inte alltid vara dyrt att känna sig på topp!

Isadora foundation 145:-
Loreal Glamshine 6h 125:- (*95kr för åhlens klubbkund)



*Under bregränsad tid.

Sovrummet



Som sagt fick förra tvn flytta in i sovrummet, och även det blev ett bra resultat..

Say hello to our new friend

Vi har fått tillökning i familjen och det är varken en bebis eller katt..
Vi har nämligen köpt ny tv. Eller vi och vi, jag kanske inte borde känna mig så delaktig mer än att jag förmodligen kommer att kolla mest på den ;) Den är hur snygg som helst (svart, pianolack) och stor som ett as. Det blev en 50" Pioneer tv. Bild kommer ikväll eller imorgon beroende på när jag får till en bra bild. Det ser hur som helst lite löjligt ut när tvbänken är mindre än själva tvn haha.. Vi ska byta till en vit eller svart tvbänk i pianolack så snart som möjligt. Det gäller bara att hitta någon som faller oss i smaken.

Den gamla tvn, min plutt till 32" fick välkomnande flytta in i sovrummet. N har fixat och trixat hela dagen och jag skulle nästan våga kalla honom Ernst ;) så händig har han varit minsann.




Det är svårt att uppfatta storleken, men här är iaf vår pärla..

Nu är det jul igen..

Det blev en riktig heldag med mammis..
..och mycket shopping! Vi började inne i stan där jag köpte min undanlagda julstjärna på ekfot. Vi blev inte i stan länge för sen var vi snabba ut till birsta. Vi hälsade på min älskling på jobbet och provade diverse massageprylar :) Nu vet jag i alla fall vad jag ska köpa till svärfar janne och N vet vad han ska köpa till min lilla farsgubbe. Nej båda grejerna har inte med massage och göra så dålig fantasi har vi faktiskt inte! hehe..

När vi kramat hejdå åkte jag och mamma vidare på Ikea. Mamma köpte en massa ljus och jag köpte glödlampor, diskborstar och kompletterade upp med några assietter. När vi ändå var i shoppingtagen så strosade vi in på birsta city också. Jag köpte ytterligare 2st julstjärnor på fot som jag lagt undan på jobbet (vi hade bara 2st kvar nämligen) och fina röda kronljus på Lagerhause. Jag fick även hjälpa lite kunder när jag var där och berätta vad vi hade och inte hade inne på åhlens när jag stog i kassan och skulle betala, lite kul :)

Det blev mycket köpt och jättekul har vi haft. Jag älskar min lilla mami ♥


 

1. Våra fina, nya julstjärna (x3) Åhlens.
2. Nu är det även lite juligt på 3e våningen!


 

Skellefteå är inte min vän!

Dumma jävla skellefteå!
Det är ingen hemlighet att jag letar helt febrilt efter katt. Nu har min längtan gått över till att jag till 120% bestämt mig för att vi ska ha en katt. N är helt med på noterna även om han ibland inbillar sig att han är allergisk. Men älskling, jag kan inte heller mysa med katter och sedan klia mig i ögonen.. ♥

I alla fall tänker jag inte bara skaffa en katt rakt upp och ner. Det ska vara kärlek vid första ögonkastet. Det är därför det har tagit sån lång tid. Ingen behöver nu oroa sig för att jag inte kan ta hand om en katt för jag är född och uppväxt med katter så det är det absolut det minsta problemet. Jag vet att det säkert sitter människor därute och undrar just dom tankarna eftersom jag låter så desperat. 

Hur som helst har jag klickat mig runt på alla tänkbara sidor (om och om igen..) och varje gång jag ser en katt som får mitt hjärta att slå volter så bor kattskrället ALLTID i skellefteå. Vi snackar alltså 3 gånger, så många gånger har detta hänt mig den senaste månaden. Varför just skellefteå? Det känns som en lång dagsutflykt men kanske är det snart det enda rätta.

Hur kan det komma sig att sveriges finaste katter bor i just skellefteå,
Svara mig!?

Klicka för att se nästa bild

Den lilla röda missen har stulit mitt hjärta!
..och den lilla grå är faktiskt ganska lik våran Bamse som numer bor kvar hemma hos mamma och pappa eftersom han trivs bäst när han får vara utomhus ♥

Äntligen lite extra julkänslor..

Igår var första gången någonsin som jag fick hemlängtan sen jag flyttade hemifrån.. Mamma hade julpyntat hela huset och det bara pirrade i magen. Mungiporna åkte upp till öronen och jag hörde henne stöka på i köket. Det var nostalgi på hög nivå. älskade älskade mamma ♥

Hon hade gjort jättefint med röda gardiner, röda dukar, advensljusstakar, tusentals tända ljus (mamma ÄLSKAR ljus) och en söt tomte lite här och var. I vår familj slår vi på stort. Det ska vara mycket av allt. Mamma hade dessutom dukat upp fint med julservetter och julmust tills vi skulle komma på middag. Kvällen blev hur mysig som helst och det kändes inte det minsta lockande att åka hem.

Först åt vi middag, jättegott som vanligt och sedan hjälpte mamma mig att fixa utväxten så nu är den ett minne blott.. Man vill ju inte att tomten ska behöva se en med utväxt lixom ;) Under tiden min färg satt i gjorde jag kopparslingor i mammas hår. Hon hade så mörkt hår sedan tidigare så det blev inget märkbart resultat men lite skiftningar blev det i alla fall. Under tiden satt mina killar (pappa, N och bamse) nere i vardagsrummet och kika på tv och när vi var klara blev det efterrätt.. Glass med kola-/och chokladsås. Mums i magen!

   
  

Mina killar myser, N iförd arbetskläder ;)