sweet dreams

Efter ett sjuhelvetes slit och släp är äntligen min säng på plats. Det var riktigt problematiskt att få ner den från övervåningen i huset. Vi hade precis renoverat hallen några dagar innan jag fick ny säng för något år sedan och när vi skulle ta upp den till övervåningen var de så tight med plats att litegrann av färgen från väggarna försvann. Då förstå ni hur dåligt med plats de fanns. Sängen är 1.60 så ni kan nog förstå.

För att vi skulle kunna få ner den idag fick vi montera bort alla räcken i trappen och ändå blev de stora svarta märken på väggarna. Jag fick så dåligt samvete att vi var tvungen att förstöra hallen en gång till bara för att vi skulle flytta sängen. Jag märkte i efterhand att de gick att tvätta bort de svarta märkena från väggen med en fuktig trasa vilker var väldigt tur.

Somsagt, nu står den i alla fall på plats och jag och Niklas ska inviga den inatt hihi.. Jag tror inte det blir några mardrömmar :)

sweet dreams.

dagen i sin helhet

Vilken dag och vilket väder.. wow sommarvärme!
Imorse vaknade jag upp med Niklas vid min sida. Efter en lång dusch åkte jag in till stan för att klippa mig. det känns jätteskönt att hon fräschat till det lite. mina toppar var slitna så det behövdes. Det var en riktigt rolig prick som pyssla om mig. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Allt från jobb till pojkvänner. Hon var som en öppenbok som bara ville berätta mer och mer. Inte mit emot, jag tyckte det var jätteroligt. Jag stannade nog kvar 10-15min efter att jag var färdig och bara stog och pratade med henne. Dit ska jag gå nästa gång också.

Efteråt ringde jag Elin i hopp om att hon skulle virvla på stan. Det gjorde hon också så vi träffades och myste lite i solen. Jag hittade en söt kort jacka också från H&M som jag införskaffade. Jag har varit på jakt efter en lite kortare gärna trekvartsärm och plötsligt hängde den bara där och frestades.

När vi var nöjda på stan skjutsade jag hem Elin och åkte förbi hemma hos Niklas där jag fick lite mat i magen. de blev en grandiosa pizza, muuummaa.. Vi åkte ut till birsta och gick på OnOff och Elgiganten för att höra oss för om "kompispriser" på en SodaStream som jag promt vill ha. Vi kunde få helt schysta priser med sänkning på 250-200kr. Jag ska köpa en sån senare i veckan eller början på nästa. Nu sitter jag och älsklingen ihopkurade i soffan och väntar på att Prision Break ska börja, sjukt spännande..


Cara cara miiiiaaa..

Jag är barnsligt förtjust i Måns Zelmerlöws Cara Mia. töntigt va!
Varje gång den kommer på radio, allra helst när jag kör bil så blir de högsta volym med sång och dans i den mån som går. den är ju toppen. varför vann inte den för?

Nu kan ni dansa, här finns en länk.
shaaaaaaaaaaaake it!

rägger..

wow vilket väder. äntligen har vinden slagit sig till ro!
Jag och Karin satt ute på hennes uteplats ett litet tag och sola näsan medan hon tog en ryk. jag ska försöka få flickebarnet att sluta. efteråt gick vi hem till mig igen och gick husesyn. vi såg en film också som niklas svängde förbi med igår "min första kärlek" inte lika söt/romantisk som jag hade hoppats. mer ljobbig och långdragen. vi pratade om all förlorad tid istället, drack saft (eftersom det är det enda jag har att bjuda på för tillfället) och blev sugna på godis.

Vi tog Karins raggarbil (då snackar vi RAGGARBIL) haha ludd hela taket och koinredning. jag måste knäppa kort på den. går inte att beskriva!

nu ska jag och niklas åka till videoteker och lämna tillbaka filmen, den blir de ikea och inhandlande av fler gardinstänger.

rubrik!

Jag tjatar om den här förbannade lägenheten i varje litet inlägg.. ledsen men jag kan inte säga annat än: vänj er! det här är en stor milstolpe i mitt liv.

Igår ringde Karin för att få en liten rapport hur mycket vi har kvar i lägenheten. Det känns super att ha henne tvärs över gården så man kan spendera tråkiga kvällar tillsammans. vi har redan bestämt att vi ska laga middag tillsammans minst en gång i veckan. det blir toppen! vi ska ses frammåt eftermiddagen för om jag känner henne rätt sover hon i godan ro till 12 el senare.

Nu ska jag locka håret, adios.

lägenhetsrapport nr 2947563

Idag är det torsdag vilket innebär att det är min sista lediga semesterdag. Jag har hunnit med jättemycket så det är bara de sena mornarna som kommer vara svårt att avvänja. det är konstigt hur snabbt man ställer in sig. I början av min semester längtade jag tillbaka till jobbet flera gånger men ju längre tid som gått blir det bara mer jobbigt att tänka sig tillbaka till vardagen.

Jag ska inte klaga, jag jobbar fre, lör & sön sen är jag ledig måndag igen :) Jag saknar alla mina söta arbetskamrater. Dom kommer peppra sönder mig med info om lägenheten och tjatet som inflyttningsfest  kommer stå högt på prioriteringslistan.

Idag ska jag sätta upp mina första gardiner. det blir i köket! det är ända rummet som jag har bestämt gardiner till. Vi var där till klockan 23.15 igår, pyssla på med allt möjligt som att sätta tillbaka listerna runt dörrarna osv. nu är det bara golvlisterna kvar sen flyttar jag in sängen. Jag har sagt hela tiden att sängen är det sista som ska in. Jag klarar inte av att leva i misär men nu är de så fint så nu går det bra vilken dag som helst.

internetgeeeeek

Tack vare pappis har jag internet i min lägenhet så det är med ett fett leende jag skriver mitt första blogginlägg här. allt går jättesnabbt dessutom så nu kommer jag kunna göra allt med actionfart. Jag har pysslat på hela dagen. monterat ihop stolar, serveringsbordet och hatthyllan med klädhängare. allt med mycket hjälp från pappa om jag ska va ärlig. han var snäppet vassare på det här.

Nu sitter jag och kikar på ett gammalt avsnitt av Greys anatomy. det när Dr. Grey har sex med han, vad heter han.. hmmm. jag har namnet på tungan, kom igen nurå! gah..
GEORGE O'MALLEY! där satt det.

kan knappt bärga mig till avsnittet ikväll. isärklass bästa sjukhusserien. hatar alla andra som cityakuten och allt vad det kan tänkas heta. jag har i själva verket stor skräck för sjukhus.

nu ska jag skratta till AFV!

AFV

blixtar och dunder.. magiska under lalaaaa

Ikea har blivit mitt andra hem. jag har varit där varje dag i 4 el 5 dagar. än har jag inte lessnat! jag får sån inspiration när jag strosar omkring där. hittills är alla mina möbler därifrån förutom köksstolarna (Jysk) och soffan (boom). Jag ska knäppa kort i lägenheten nästa vecka så att den blir invigd för allmänheten.

Igår åkte jag till Ikea med familjen. köpte spotlights till köket, ett litet serveringsbord på hjul, ett vardagsrumsbord och en tvbänk i Ek. Det är inte så mycket som fattas nu och det känns pirrigt. så här nära har jag aldrig varit att flytta hemifrån. jag ska gå ner dit lite senare och bygga ihop lite möbler och bara njuta. Jag letar för fullt efter en "välkommen" skylt som jag kan sätta på ytterdörren. jag tycker det ser så hemtrevligt ut men jag hittar ingen som riktigt passar min stil.

Igårkväll efter att vi bökat in alla möbler ringde Elin och fråga om jag hade lust att komma över till henne i haga. hon är kattvakt till lillekatt och lukas hemma hos hennes moster. det var inget att tveka om, självklart ville jag spendera kvällen med bellie.. vi hade jättemysigt som vanligt! hennes moster & man äger ett bageri som ligger i samma hus så gissa om jag blev bjuden på gosaker!!!!!!!!!!!!!!!!!! jättegoda smörgåsar med skinka och leverpastej och en good efterrättsbulle.. smask! man är ju inte liten i maten precis haha. efter sex and the city åkte jag hem, nöjd över att ha hatf en toppen dag.

det blev inte mycket sömn förrän jag vaknade med ett ryck klockan 04.00 det lät helt ärligt som om alla fönster i hela huset skulle gå sönder. det var åska utan dess like, det lät mer som jordens undergång eller en sjuhelvetes jordbävning. jätte obehagligt. typiskt att det skulle hända ända natten på 6 dagar som jag inte sover tillsammans med niklas. en sekund senare skickade jag i allafall sms till Elin och hon hade också hört åskan..

huga. nu är de ingen åska bara orkan! jag tänker inte gå ut och riskera att blåsa bort.

blixt

tittarsiffror

Heeeeeeeeey, vad har hänt? mina "läsarsiffror" har skjutits upp till skyarna. how? why? jag bloggar ju mindre än någonsin.. det kanske är det som lockar mina läsare. jag kanske borde tolka det som en uppmaning att skriva mindre dravvel :)

icke sa nicke, den gubber går inte. jag ska allt bli flitigare, så mycket flitigare..

härliga tider

.. Så var man hemma igen. Jag och Tanya klev ut i vårvädret för att ta en promenad och lite mer än 2h senare stog vi på samma ställe som vi träffades. det blev en riktig långkörare, jättehärligt. vi hade tusen saker att prata om, jag hade kunnat strosat på 2h till med den människan alltså. hon är ett orginal! man kan inte säga annat.

När vi kramats och gråtit en liten skvätt över att vi inte kommer ses på väldigt många månader igen gick vi åt varsitt håll. hon gick hem och jag gick till farmor och blev överraskad med middag. nu har jag lessnat en aning på påskmat med lax och allt därtill. men gott var det så nu behöver jag inte bekymra mig om att laga middag.

Nu ska jag åka och hämta min babyboy. mysa hela kvällen och slappa..


sammanfattning från påskhelgen

i samband med min semester från jobbet tog jag tydligen semester från allt som har med bloggen att göra också. jag har sett till att jag, med hjälp av lediga dagar, stängda dagar och endast en semesterdag, blir ledig i hela 7 dagar. LOVELY!

hittills har jag hunnit med väldigt mycket. jag har haft en skitbra dag tillsammans med Elin i skärtorsdags som gick ut på mycket gotta och skratt. en kväll som slutade halv 4 på morgonen. tiden bara sprang iväg.. klockan 04.45 skickade jag sms till Niklas och frågade om han fortfarande var vaken, vilket han var (egentligen ljög han. han vaknade av mitt sms det har han erkänt i efterhand) så hämta jag upp honom också vaknade vi tillsammans på långfredagsmorgon. när vi fått i oss lite frukost åkte vi ner till lägenheten och byggde ihop mina köksstolar och mina två fotöljer. min soffa däremot var så tung att jag inte ens kunde rubba den så vi fick ringa Peter och be om hjälp. han var där på nolltid och soffan var ihopbyggd  minst lika snabb. man tackar för hjälpen! sen satt vi där en stund. alla tre i min soffa. hih

Det roliga var att den inte alls var den färgen jag hade tänkt mig!? jag vet inte om jag fått fel soffa eller om jag bara glömt bort hur exemplaret i butiken såg ut? i vilket fall som helst blev det här bättre än den gul/beiga soffan jag hade föreställt mig. den här var mer brun/beige. det blev jättefint eftersom det blev lite brytning mot mina vita väggar.

Igår, påskafton, var jag & Niklas hemma hos farfar Helge (hans farfar) och åt påskmiddag.. eller snarare påskbuffé, det fanns ALLT man kunde tänka sig. Niklas släktingar från Norrköping var också på besök. totalt genomgoa människor. vi har redan lovat att vi ska komma och hälsa på dom till sommaren. vi får gratis sovplats och tillgång till bil. det är inte illa!

idag däremot, söndag, ska jag umgås med Tanya. min lilla spellevink som jag numer träffas med ca ett halvårs mellanrum. vi kan aldrig ses utan sprutande glädjetårar. det slår aldrig fel. vi har ett förflutet som jag inte har med någon annan. oskiljatkiga vänner ända sen 4:e klass det betyder oerhört mycket för mig.

puss & glad påsk alla sötingar!